Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Koe op plein

2 comments

Foto van (beeld van) zwarte, beschilderde koe

Praag (Tsjechië) 2016

Written by Bert Ernste

november 25th, 2021 at 6:25 am

2 Responses to 'Koe op plein'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Koe op plein'.

 1. Wat een prachtige koe !!! Ik begrijp niet helemaal wat al die tekens op zijn rug betekenen, maar hij blijft mooi !

  Marie sassen -Doyer

  25 nov 21 at 11:55

 2. Een hele mooie. Erg leuk dit soort kunstprojecten. Heel leuk om met dezelfde basisvorm te zien wat er voor uiteenlopende creatieve dingen gedaan worden. Ik meende dat deze koeien ook onderdeel zijn van ‘the cow parade’. Een wereldwijd initiatief. De beelden van de koeien kun je na een poosje ook in het klein voor thuis krijgen.

  Het lijkt op een mix van klokgetallen en ‘tijds’-woorden zoals ‘ortus’ (zonsopgang) en occasus (zonsondergang) en de beide schemeringen. De binnenste rand aan de rechterkant zijn astrologische symbolen; sterrenbeeldtekens. Van onderaf de Tweelingen (een soort gestileerde Latijnse 2), kreeft (de twee in elkaar gelinkte ‘6’-vormen) en een creatieve maar voor zover ik weet niet het échte teken voor de leeuw. Wat de buitenste rand is weet ik niet, ik gok op maanden?

  Roland

  26 nov 21 at 07:47

Leave a Reply