Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Emigranten – op zoek naar een beter leven

one comment

Foto van schilderij met emigranten bij het inschepen

Foto van beeld van zoon, die afscheid neemt van oudersSão Paulo (SP) Brazilië 2016

Emigratie is van alle tijden, zo realiseerde ik me weer eens bij het zien van de Hollandse graven op een Braziliaanse begraafplaats (gisteren op dit weblog). Bovenstaand schilderij, getiteld De emigranten, is gemaakt rond 1910 door de uit Italië afkomstige schilder Antonio Rocco (Amalfi 1880 – São Paulo 1944). Mensen op weg naar een onzekere toekomst, vol hoop op beter leven.

De tweede foto laat een jonge Italiaanse man zien, die afscheid neemt van zijn ouders op weg naar Brazilië om fortuin te zoeken. Dat heeft hij blijkbaar gevonden, want hij heeft dit indrukwekkende grafmonument nagelaten. Het stond eerder op dit weblog.

Onderstaand beeld van Lasar Segall (1891-1957) getiteld Emigranten stond ook eerder op dit blog.

Foto van standbeeld van emigrantenfamilie

Written by Bert Ernste

december 19th, 2021 at 6:26 am

One Response to 'Emigranten – op zoek naar een beter leven'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Emigranten – op zoek naar een beter leven'.

  1. Een moedige stap om te emigreren. Wij zijn nog bezig geweest om nadat mijn man al vroeg met pensioen kwam naar Nieuw Zeeland te emigreren. Mijn man was vaak met de boot in Nieuw zeeland geweest en hij kende daar andere ex zeelieden die daar een nieuw bestaan op hadden gebouwd. Het strandde toch op zijn leeftijd. Gelukkig hebben we het hier ook altijd fantastisch gehad.

    Marie sassen -Doyer

    19 dec 21 at 08:54

Leave a Reply