Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Meeuw

3 comments

Foto van meeuw op meerpaal

Enkhuizen (Noord-Holland) 2021

Written by Bert Ernste

januari 30th, 2022 at 6:24 am

3 Responses to 'Meeuw'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Meeuw'.

 1. Een mooie witte meeuw tegen de donkere achtergrond. Een prettig weekend!!!! Geert is weer in Thailand aangekomen, Deze keer gelukkig maar 1 week in quarantaine in plaats van 2 weken.

  Marie sassen -Doyer

  30 jan 22 at 08:26

 2. Tja… geen idee. Dus eens aan het zoeken geslagen. Van meeuwen weet ik weinig af, behalve dat er veel soorten zijn en ze lastig te herkennen zijn. De kleur van de poten is belangrijk bij het herkennen, de vorm van de kop en snavel en de kleur van het kleed lees ik bij de vogelbescherming op de website. En dan hebben ze nog een veranderend verenkleed gedurende hun leven en met de seizoenen. Complex dus. Maar deze lijkt wat simpeler te vinden: rode poten en rode snavel en lijkt ‘ontkleurd’ (winterkleed dus). De zwarte vlek achter de kop wordt omschreven als ‘het koptelefoontje’ en dan zou dit zo maar eens een kokmeeuw kunnen zijn. Mochten er mensen zijn die er meer van weten dan hoor ik het graag

  Roland

  30 jan 22 at 08:30

 3. De kokmeeuw. Ik waagde me niet aan een preciezere aanduiding dan ‘meeuw’, want ze zijn inderdaad moeilijk te onderscheiden. Ik kende de kokmeeuw alleen met een deels zwarte kop, maar dank zij jou weet ik nu dat dit hun winterkleed is. Van Wikipedia:

  Bert Ernste

  30 jan 22 at 10:52

Leave a Reply