Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Brieven vaker per dag

one comment

Foto van rood bord met tijden van buslichtingen

Foto van vuurrode dubbele brievenbusEnkhuizen (Noord-Holland) 2021

Toen brieven het belangrijkste communicatiemiddel waren, waren er meerdere buslichtingen per dag. Volgens dit bord zelfs vier per dag. Ik kwam het tegen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Daar zag ik ook de dubbele brievenbus van de tweede foto (groter door erop te klikken).

Uit 1953 is de poster hieronder van Kees van Roemburg die oproept om met het op de post doen niet te wachten tot de laatste lichting.

Zelf herinner ik me nog dat in mijn jeugd de postbode twee keer per dag langs kwam. Als je dan vol spanning op post wachtte, had je ’s middags nog een kans, als de verwachte brief er ’s ochtends niet bij zat.
Poster PTT die oproept niet te wachten tot de laatste lichting

Written by Bert Ernste

februari 2nd, 2022 at 6:26 am

One Response to 'Brieven vaker per dag'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Brieven vaker per dag'.

  1. Prachtige plaatjes. Het idee dat de post wel twee keer langs kwam. Nu zie je alleen de dagen voor kerst dat er veel brieven bij de post zijn, maar over een paar jaar gaat de post voor de Kerst ook digitaal. Wat is er veel veranderd !!!

    Marie sassen -Doyer

    2 feb 22 at 10:38

Leave a Reply