Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Granada: oude stenen brug

2 comments

Foto van oude stenen brug

Granada (Spanje) 2018

Written by Bert Ernste

maart 15th, 2022 at 6:22 am

2 Responses to 'Granada: oude stenen brug'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Granada: oude stenen brug'.

 1. In het boek .. The Pillars of the earth vertelt Ken Follet hoe moeilijk het was voor de mensen die bv kerken bouwden om die ronding en goed in te krijgen. Vaak hadden de kerken toen maar houten daken die oa door scheepsbouwers werden gebouwd. Die houten daken gingen wat vaak in de brand en daarom begon men toch om die ronding te leren bouwen. Later gebruikten ze die kennis in een volgend boek om ook stenen bruggen met die ronding te bouwen. Onze oude dorpskerk heeft nog zo’n houten dak. Een mooi plaatje van deze oude brug.

  Marie sassen -Doyer

  15 mrt 22 at 08:16

 2. Interessant. Ken Follets The pillars of the earth is het eerste boek van de Kingsbridge trilogie: deel twee is World witout end, deel drie A Column of Fire. In het Nederlands: Pilaren van de aarde, Brug naar de hemel en Het eeuwige vuur.

  In zijn boek over de geschiedenis van de Nôtre Dame in Parijs schrijft Follet: ‘Kathedralen zijn de oudste gebouwen die nog worden gebruikt waarvoor ze ooit bedoeld waren.’

  Bert Ernste

  15 mrt 22 at 10:23

Leave a Reply