Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Kruisweg | Via crucis

one comment

Foto van schildering van kruisweg van Jezus Christus

Berg en Dal (Gelderland) 2021

Vroeger op de (openbare) lagere school heb ik nog wel eens meegelopen in een optocht vanwege Palmpasen. We liepen met versierde houten kruisen met daarop geprikt een haan van brood.

Desondanks moet ik bekennen dat ik inmiddels niet meer van alle christelijke feestdagen weet waar ze voor staan. Even opzoeken dus. Vandaag, Goede Vrijdag, is in de christelijke religie de dag van de kruisiging van Jezus. Deze schildering van de kruisweg van Christus zag ik bij de Heilig Land Stichting in Berg en Dal nabij Nijmegen.

Aanstaande zondag, Pasen, is in de christelijke wereld de viering van de wederopstanding van Christus.

One Response to 'Kruisweg | Via crucis'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Kruisweg | Via crucis'.

  1. Ook Geert en Liesbeth hebben nog wel in optocht met hun palm pasen stok gelopen in Doorn. De ouders knipten en plakten en mischien dat de kinderen nog een paar pinda’s aan een koord maakten, maar dat was het dan. Arme kinderen die met een zelf geknutseld kruis aan kwamen omdat hun moeder geen tijd of zin had. Ik kan me niet herinneren dat Liesbeth en Huberdien hier in ons dorp ook nog rond gelopen hebben met een palm pasen kruis. Nu wordt het wel weer gedaan.

    Marie sassen -Doyer

    15 apr 22 at 07:33

Leave a Reply