Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Legendarische cricketer: W.G. Grace

one comment

Foto van deel poort van Lord’s cricket stadion

Foto van tekst op de Grace GatesLonden (Engeland) 2019

We blijven even bij de edele cricketsport na het mozaïek van gisteren. Dit is een deel van de ingang van Lord’s Cricket Ground in London: de Grace Gates, een eerbetoon aan de fameuze cricketer W.G. Grace (1848-1915). W.G. Grace had enorme invloed op de sport.

Portretfoto van W.G. Grace(De foto van Grace komt van Wikipedia.)

 

 

 

 

Zoals ik eerder op dit blog schreef:

‘Wie een gevoel wil krijgen voor de grote rol, die cricket vroeger speelde in Engelse dorpen, moet The cricket match van Hugh de Selincourt uit 1924 lezen. Een boeiend boek over de dorpssamenleving, klassenmaatschappij, onderlinge rivaliteit (wie mag meedoen in het team?) en de spanning van sport. Een ‘remake’ uit 1977 van John Parker met de titel The village cricket match is minder geslaagd.’

Omslag boek 'The cricket match'

Written by Bert Ernste

april 30th, 2022 at 5:23 am

One Response to 'Legendarische cricketer: W.G. Grace'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Legendarische cricketer: W.G. Grace'.

  1. Ik zal kijken of ik dit boek kan bestellen. Mijn zuster logeerde elke zomer bij mijn tante die in een dorp in Engeland woonde (ze was al voor de oorlog getrouwd met een Engelsman). In dat dorp was de cricket match steeds een belangrijk gebeuren. Bedankt voor de tip.

    Marie sassen -Doyer

    30 apr 22 at 07:16

Leave a Reply