Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Roermond: verzetsmonument

one comment

Foto van monument met groep mensen

Roermond (Limburg) 2016

Vandaag is het bevrijdingsdag in Nederland, de dag waarop we het einde van de Duitse bezetting (1940-’45) vieren. Dit monument eert het verzet tegen de bezetter in Roermond. Het is een kunstwerk van Charles Vos uit 1951.

One Response to 'Roermond: verzetsmonument'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Roermond: verzetsmonument'.

  1. Een prachtig beeld. Gisteren avond heb ik samen met de dochters op de Brink gestaan om de gevallenen te herdenken en vandaag is het bevrijdingsdag en hangt de vlag voluit uit. De zon schijnt zelfs ook. We gaan er een mooie dag van maken.

    Marie sassen -Doyer

    5 mei 22 at 07:33

Leave a Reply