Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Houten brievenbus

one comment

Foto van brievenbus in pilaar van houtsnijwerk

Utrecht 2017Foto van gevel met houtsnijwerk met hertenkop

De brievenbus hierboven bevindt zich recht onder het hert van de tweede foto.

Het pand staat aan de Steenweg in Utrecht.

Dit monumentale huis werd in 1891 gebouwd voor apotheek A.G.H. van Spanje. Het ontwerp was van architect W.J. van Vogelpoel. De gevel toont een rijke architectuur in eclectische stijl en is vervaardigd uit gevarieerd materiaal als hout, zink en hardsteen. Onder de houten erker met fraai snijwerk ziet men de namen van de architect en de aannemer, W.J. van Vogelpoel en J.H. Wieman. Van het oorspronkelijke rijke apothekersinterieur is slechts de tegelvloer overgebleven.

Bron

Written by Bert Ernste

juni 21st, 2022 at 5:25 am

One Response to 'Houten brievenbus'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Houten brievenbus'.

  1. Een werkelijk schitterende brievenbus. Hoe heb je ze allemaal kunnen vinden en fijn dat je er allemaal foto’s van hebt genomen zodat ik en vast wel meer mensen er nu nog van kunnen genieten. Jammer dat er van het interieur alleen de vloer is overgebleven. Vroeger hadden ze mooie kasten met allemaal grote stenen potten met kruiden en geneesmiddelen erin en een mooie weegschaal en een vijzel. Hartelijke groeten, Marietje

    Marie sassen -Doyer

    21 jun 22 at 08:02

Leave a Reply