Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Militair bewind

one comment

Foto van schildering van militairen die naar de sterrenhemel kijken

São Paulo (SP) Brazilië 2018

Foto van oud-president LulaDeze schildering van Millôr Fernandes (1923-2012) verwijst naar het militaire bewind dat Brazilië na een staatsgreep met harde hand bestuurde van 1964 tot 1985. De huidige president Jair Bolsonaro flirt openlijk met dat regime en prees bijvoorbeeld de martelpraktijken uit die tijd. Hij wordt vaak de tropische Trump genoemd. Morgen is de tweede ronde van (onder meer) de presidentsverkiezingen in Brazilië. De strijd om het presidentschap gaat tussen de rechtse Bolsonaro en oud-president Luiz Inácio Lula da Silva (sociaal-democraat) (foto).

De militair op bovenstaande afbeelding zegt: “’s nachts, filosoferend over deze wonderen van het universum, dit weergaloze werk van de almachtige, miljarden en miljarden sterren stralend op afstanden van miljarden lichtjaren, beseffen we de grootsheid van het oneindige en de nederigheid, de nietigheid, de onbetekendheid van de burgers.”

Written by Bert Ernste

oktober 29th, 2022 at 5:26 am

One Response to 'Militair bewind'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Militair bewind'.

  1. Dan maar hopen dat het niet weer Bolsonaro wordt. Ik weet niet of die oud-president beter is. Ik hoop voor Brazilie, dat het goed uitpakt.

    Marie sassen -Doyer

    29 okt 22 at 09:57

Leave a Reply