Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Oude reclame: Olifant cognac

one comment

Foto van reclameplaat van slijterij

Detail van reclamebord met Olifant cognac (met twee trompetterende olifanten)Utrecht 2015

Deze reclameplaat is waarschijnlijk uit 1950.

Ik weet niet of het om dezelfde fabriek gaat als die van Olifant jenever (opgericht in 1841), die nog steeds bestaat. Je zou het verwachten, maar de combinatie ‘Olifant cognac’ geeft op internet geen uitsluitsel. Het merk Olifant werd blijkbaar gekozen vanwege de export van jenever naar Afrika.

Written by Bert Ernste

november 11th, 2022 at 6:25 am

One Response to 'Oude reclame: Olifant cognac'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Oude reclame: Olifant cognac'.

  1. Een mooie reclame. Ik had nog nooit gehoord van Olifant. Mijn vader had een Distilleerderij en liqueurstokerij in Zwolle. De fabriek stond midden in Zwolle in de stad en was opgericht in 1814. Oorspronkelijk was het een hele goede plek want er waren goede waterbronnen dichtbij en later een stadspomp. Regenwater was ook veilig in die tijd. Toen al die zoete liqueren uit de mode raakten, gingen ze over op vruchtewijnen. De fabriek bestaat niet meer.

    Marie sassen -Doyer

    11 nov 22 at 08:14

Leave a Reply