Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Bonte was

2 comments

Foto van gekleurd wasgoed aan waslijn tussen gebouwen

Kerkyra (Corfu) Griekenland 2020

Written by Bert Ernste

januari 12th, 2023 at 6:29 am

2 Responses to 'Bonte was'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Bonte was'.

 1. Prachtig dat wasgoed boven de straat. Met die mooie blauwe lucht zal het vlug droog zijn. Het is hier koud en nat en het waait HEEL hard.

  Marie sassen -Doyer

  12 jan 23 at 08:48

 2. Ik mag dat wel. Het voegt iets heel huiselijks en kleurrijks aan het straatbeeld toe. Wat me daar waar deze waslijnen hangen altijd verbaast is dat er naast de leuke kleine technische aspecten zoals het katrolletje er ook een heel sociaal geheel omheen zit. Immers je hangt je was ‘en public’ en over het gewone straatleven heen en je maakt een waslijn vast aan de overkant, aan andermans eigendom (stel je dat eens voor in Nederland!). Hier bemoeit de gemeente zich met de specifieke RAL-kleur van mijn kozijnen en zijn er zelfs verordeningen/paragrafen in huurcontracten over wasgoed bij flats.

  En de andere visie op dit fleurige wasgoed is er natuurlijk ook: ik ben de naam even kwijt van de beroemde architect in kwestie, maar die had een flatgebouw ontworpen met een soort ‘latjes’ bij een balkonnetje, specifiek bedoeld om het drogende wasgoed uit het beeld te krijgen.

  Roland

  12 jan 23 at 10:42

Leave a Reply