Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Isetta ‘bubble car’

2 comments

Foto van Isetta micro-auto

São Paulo (SP) Brazilië 2017

Een Isetta micro-auto van Italiaanse ontwerp, waarschijnlijk in Brazilië gefabriceerd door Romi. Hij stond al eens op dit weblog.

Written by Bert Ernste

februari 4th, 2023 at 6:29 am

2 Responses to 'Isetta ‘bubble car’'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Isetta ‘bubble car’'.

 1. Een heel geestig wagentje. Hij zou hier op het platteland ook heel handig zijn. Alleen past er geen pak hooi in wat ik elke week ophaal.

  Marie sassen -Doyer

  5 feb 23 at 09:09

 2. Het contrast met de slagschepen waarin men zich hier graag vervoert – liefst als enige inzittende- kan niet groter zijn. Ik heb laatst met een emotie tussen irritatie en vermaak zitten kijken naar iemand die een minuut of vijf aan het inparkeren was, omdat haar enorme auto eigenlijk niet in het vakje ging. maar ze moest per sé zo dicht mogelijk bij de ingang staan.
  De Isetta is eigenlijk een heel interessante ontwikkeling geweest omdat het ontwerp in licentie gegeven is bij een heleboel fabrikanten. Hier in Nederland en Duitsland ken ik ze vooral van de BMW-variant. En iedere fabrikant heeft er zijn eigen draai aan gegeven. Erg leuk om deze te zien. De huidige tegenhanger van deze autootjes is de erg geinige (vind ik) Renault Twizy. Er staan er hier een stel bij een restaurant voor bezorging. En dan prop je er toch een twee- / drietal op een gewone parkeerplaats. En ze zijn ruimschoots voldoende voor wat een gemiddeld mens met zijn auto doet: van a naar b met bagage ter grootte van een boodschappentas. Maar ja, de realiteit is dat de rest van de auto’s alleen maar massiever en hoger geworden is. Een ware wapenwedloop waarin de voordelen van het kleine en goedkope/efficiënte het aflegt tegen de (vaak nog gesubsidieerde !) patserigheid.

  Roland

  11 feb 23 at 08:14

Leave a Reply