Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

De schiere monnik

one comment

Foto van standbeeld van monnik

Schiermonnikoog (Friesland) 2017

Het eiland Schiermonnikoog was in de middeleeuwen bezit van een klooster. De monniken droegen grijze (schiere) pijen en gaven zo Schiermonnikoog haar naam (oog = eiland). Op diverse plekken op het eiland kom je daarom afbeeldingen van monniken tegen, ook op een van de vuurtorens.

Het wijzende vingertje van religieuzen roept bij mij altijd gemengde gevoelens op.

Written by Bert Ernste

februari 12th, 2023 at 6:26 am

One Response to 'De schiere monnik'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'De schiere monnik'.

  1. Wat een mooie monnik met de blik omhoog en in zijn grijze pij. Ik wist nooit dat schier grijs is en dat oog eiland is. Heb ik toch op mijn 88ste nog weer wat nieuws geleerd. Hartelijk dank daarvoor en een prettige zondag.

    Marie sassen -Doyer

    12 feb 23 at 10:54

Leave a Reply