Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

School met beeld van Marnix van St. Aldegonde

2 comments

Foto van deel van gevel van school met beeld en vlaggen

Brussel (België) 2019

Aan de gevel van deze school (École comunale | Gemeente school nr. 7) zien we een standbeeld van Marnix van Sint Aldegonde.

Written by Bert Ernste

juli 19th, 2023 at 5:23 am

2 Responses to 'School met beeld van Marnix van St. Aldegonde'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'School met beeld van Marnix van St. Aldegonde'.

  1. Wij leerden vroeger een gedicht waarin sint Aldegonde voorkwam … het lied van Sint Aldegonde over de soldaten die terug kwamen van de strijd en samen het lied zongen van Sint Aldegonde. Was deze Marnix heilig verklaard of van die heilige een familielid?

    Marie sassen -Doyer

    19 jul 23 at 07:03

  2. Ik zal eens opzoeken … wat Marnix van Aldegonde gedaan heeft. Wij leerden het gedicht. Ik weet nog een paar regels … Zo trekken zij voort. ’t Is de zee die hen trekt, maar ginds waar het gras de gevallenen dekt … is het alsof hen een halt wordt geboden en houden ze stil bij de doden … En langzaam klonk tot ver in het ronde … het lied van Aldegonde… Het is wel meer dan 70 jaar geleden dat ik dat gedicht leerde, maar de woorden blijven toch wat hangen vooral als je dan de naam Aldegonde leest.

    Marie sassen -Doyer

    19 jul 23 at 07:13

Leave a Reply